MyEclipse Forums
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
idoneous
Post subject: MyEclipse 10.0 Maven Configuration Problem  PostPosted: Mar 16, 2012 - 01:20 AM
Registered Member
Registered Member


Joined: Mar 26, 2008
Posts: 11

Hello! I am having some issues with Maven in MyEclipse and hope you can help. I have a fresh install of OpenSuse 12.1 64 bit OS. I am running Sun JDK 1.6.0_31 and Maven 2.2.1. I installed Eclipse Classic 3.7.2 for 64 bit Linux. I used the MyEclipse update site to install MyEclipse 10.0. I have a few other plugins installed such as Subversive and Jibx.

My Maven projects each have an error that shows up in the header of the pom.xml. The error simply says: org.codehaus.plexus.components.io.resources.PlexusIoResourceCollection

The projects build fine with Maven on the command line. They build fine when using the Maven run configuration. Eclipse is not happy with something. Because of this, I am unable to deploy them successfully to Jetty. Please let me know what other information you need.

Thanks!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-swapna
Post subject:   PostPosted: Mar 16, 2012 - 10:00 AM



Joined: Nov 11, 2010
Posts: 2648

idoneous ,

Sorry that you are seeing this issue.

1) Since MyEclipse 10 Maven support is based on Maven 3 and not Maven 2, can you please try it with Maven 3, outside of MyEclipse ?

2) If the project builds fine with Maven 3, can you please send us the pom.xml for further investigation ?

Here is the FAQ on how to attach files to forums :
http://www.myeclipseide.com/PNphpBB2-viewtopic-t-27029.html

Let us know how it works for you.

_________________
Swapna
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
idoneous
Post subject: Failed With Maven 3 from Command Line  PostPosted: Mar 16, 2012 - 05:49 PM
Registered Member
Registered Member


Joined: Mar 26, 2008
Posts: 11

Looks like even simple projects fail under Maven 3.0.3. It looks like Maven is unhappy with the pom files in my .m2 repository:

[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] BUILD FAILURE
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 3.462s
[INFO] Finished at: Fri Mar 16 11:56:48 EDT 2012
[INFO] Final Memory: 3M/149M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] Failed to execute goal on project addressScrubbing: Could not resolve dependencies for project com.phh.addressScrubbing:addressScrubbing:jar:1.6-SNAPSHOT: Failed to collect dependencies for [com.allaire:cfx:jar:0.0.1 (provided), com.g1:g1client:jar:7.0 (provided), com.g1:g1message:jar:7.0 (provided), com.phh:phhcfx:jar:0.0.1 (provided), jakarta-regexp:jakarta-regexp:jar:1.4 (provided), dom4j:dom4j:jar:1.6.1 (provided), log4j:log4j:jar:1.2.9 (provided), commons-httpclient:commons-httpclient:jar:3.1 (compile), com.sybase:jconn2:jar:12.5 (provided), com.phh.legacy:UtilitiesJAR:jar:1.2.0 (compile), junit:junit:jar:3.8.1 (test)]: Failed to read artifact descriptor for com.allaire:cfx:jar:0.0.1: Could not transfer artifact com.allaire:cfx:pom:0.0.1 from/to central (http://shsvn-prod.phh.com/m2repo): Error transferring file: shsvn-prod.phh.com: Unknown host shsvn-prod.phh.com -> [Help 1]

I'm not sure that my team is ready to transition to Maven 3.0.3. I will try blowing away my local repo and let Maven 3 replenish it. Then I'll see if I can get simple projects going. If that works, I'll see about our more complex ones. Please don't close this thread just yet, I have a feeling I'll be back.

Thanks!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
idoneous
Post subject: <SOLVED>  PostPosted: Mar 16, 2012 - 07:34 PM
Registered Member
Registered Member


Joined: Mar 26, 2008
Posts: 11

Okay. I was able to resolve the issue. The solution for me was:
1. Close MyEclipse
2. Download and install Maven 3.0.4
3. Delete local repository.
4. Build projects from command line
5. Open MyEclipse
6. Delete projects from MyEclipse
7. Import projects and clean.
Voila!

Thanks for your assistance.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
idoneous
Post subject: Forgot a Step  PostPosted: Mar 16, 2012 - 07:36 PM
Registered Member
Registered Member


Joined: Mar 26, 2008
Posts: 11

I forgot to mention step 5.5
5.5 - Change Maven installation in
Windows -> Preferences -> MyEclipse - Maven4MyEclipse -> Installations
to use Maven 3.0.4
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-swapna
Post subject:   PostPosted: Mar 19, 2012 - 06:06 AM



Joined: Nov 11, 2010
Posts: 2648

idoneous ,

Glad that it is working. Thank you for posting the steps. They will be of great help to other users.

Do let us know if you have any other issues.

_________________
Swapna
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 6 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits