MyEclipse: No HTML Editor in Eclipse 10

dacook - Dec 03, 2011 - 10:11 AM
Post subject: No HTML Editor in Eclipse 10
Hi, I ran Pulse yesterday to upgrade to MyEclipse 10. When I came to edit some HTML files today, the MyEclipse HTML Editor appears "absent without leave".

I've just gone back to MyEclipse 9 and the HTML Editor, specifically the Visual HTML Designer that I use, is all present and correct

Any ideas as to what is going on?
support-swapna - Dec 05, 2011 - 06:59 AM
Post subject:
dacook ,

Sorry that you are seeing this issue with MyEclipse.

Can you answer some more questions for us ?

1) Can you share the Build ID from Help > About MyEclipse Enterprise Edition > Build ID ?

2) Can you right click on the html file > open with > other > and choose MyEclipse Visual HTML Designer?

3) Can you open window > preferences > general > editors > file associations
from file types, select *.htm / *.html and see the associated editors ? If MyEclipse Visual HTML Designer / MyEclipt HTML Editor is not already present, use the [Add..] button to add the same and then restart the IDE

4) If the issue still persists , open the IDE with -clean as argument. Here is the FAQ for it :http://myeclipseide.com/PNphpBB2-viewtopic-t-10280.html

5) If the issue still exists, then reinstall from Pulse. Here are the steps -
1. Open Pulse (Start > Programs > Pulse > Pulse Explorer or download from www.poweredbypulse.com)
2. Login to pulse, you could also login anonymously
3. Select "Eclipse - Indigo" from top left hand corner dropdown
4. Select "MyEclipse 10" from "My Profiles", right click on the same and click on [re-install and run]
5. In case it is not listed, expand and click on - Ready to use Profiles > Popular, from the right hand pane, right click on [run]
6. This will open a wizard which will guide you through the rest of the steps

Let me know how this works for you.
dacook - Dec 05, 2011 - 07:23 PM
Post subject:
Hi,

In response to your questions

1) My build id is 10.0-20111028

2) No, I tried that :) but the option is not there

3) Again the options are not appearing here (see screenshot)

4) I just tried that and no joy.

5) I tried this, and I've also downloaded and installed the latest version of Pulse, as the version I was using was an older one.

But all still no joy I'm afraid
support-swapna - Dec 06, 2011 - 06:58 AM
Post subject:
dacook ,

Thank you for the details.

1) Can you please share your Operating System and version details ?

2) Did you try installing MyEclipse twice ? The second time using the 'Reinstall and Run' option from Pulse ? If you have not tried the 'Reinstall and Run' , then I suggest doing it.If yes and it did not fix the issue, then I recommend installing MyEclipse using the off-line installer.

3) You can download the installer from this link :
http://myeclipseide.com/index.php?name=Recommend_Us&req=Download&version=ME
Make sure the file size and md5sum of the installer matches with the one mentioned in the download site.

Let us know how it works for you.
dacook - Dec 06, 2011 - 03:41 PM
Post subject:
Hi,

1) Windows XP SP3 - old, I know but trusty. although soon to be retired.

2) Yes, I did try the reinstall and run

3) I'm going to de-install MyEclipse 10 and try and reinstall from Pulse. Failing that I'll try the off-line installer
dacook - Dec 07, 2011 - 04:16 PM
Post subject:
Hi,

I tried reinstalling using Pulse, but I ran into a problem that I've had before, which is that it seems to take forever. After running the pulse installer for 16 hours, I was still only half way through!

So I scrubbed that and downloaded the offline installer. I've installed MyEclipse from that and the HTML visual editor is back from its absence.
support-swapna - Dec 08, 2011 - 05:36 AM
Post subject:
dacook ,

Glad that the issue is fixed.
Do let us know if you have any issues.
dacook - Jan 10, 2012 - 10:12 PM
Post subject:
Hi,

I'm sorry to repoen this issue, but I am in the process of migrating from a creaky old PC to a shiny new Mac with OSX Lion. I downloaded and installed MyEclipse 10 and it seems to install fine, however I have a similar problem to the one I was having before Christmas.

This time in the Open With... options, I have the Visual HTML Editor option shown, but if I open with that option, I seem to get a plain HTML editor.
support-swapna - Jan 11, 2012 - 04:34 AM
Post subject:
dacook,

The Visual Designers are available on the Mac, but only on 32 bit Carbon install.
Sorry for the inconvenience caused.
dacook - Jan 11, 2012 - 05:53 PM
Post subject:
Hi

I removed myeclipse and ensured that I installed the 32 bit carbon version. I still have the same problem.
support-swapna - Jan 12, 2012 - 04:41 AM
Post subject:
Derek,

I could not replicate the issue on MAC Carbon 32 bit install at my end.
Can you please attach a screenshot to clarify if the installation has been updated to 32 bit Carbon?
JACOB - Jan 12, 2012 - 03:34 PM
Post subject: The same for me
I test MyEclipse 10 with w7. And the same for me: HTML Visual designer does'nt work
(same comportement) dacook
dacook - Jan 12, 2012 - 07:56 PM
Post subject:
support-swapna wrote:
Derek,

I could not replicate the issue on MAC Carbon 32 bit install at my end.
Can you please attach a screenshot to clarify if the installation has been updated to 32 bit Carbon?


Hi,

Here are my installation details, which states that it is carbon. Why the editors only available in Carbon? Just asking as it would be nice to use the 64 bit version.

Quote:
*** Date:
Thursday, January 12, 2012 7:50:41 PM GMT

** System properties:
OS=MacOSX
OS version=10.7.2
Java version=1.6.0_29


*** MyEclipse details:
MyEclipse Enterprise Workbench
Version: 10.0
Build id: 10.0-20111028


*** Eclipse details:
MyEclipse Enterprise Workbench

Version: 10.0
Build id: 10.0-20111028






Eclipse startup command=-os
macosx
-ws
carbon
-arch
x86
-showsplash
-launcher
/Applications/MyEclipse/MyEclipse 10.app/Contents/Profile/myeclipse.app/Contents/MacOS/myeclipse
-name
Myeclipse
--launcher.library
/Applications/MyEclipse/MyEclipse 10.app/Contents/Profile/myeclipse.app/Contents/MacOS//../../../../../../Common/plugins/org.eclipse.equinox.launcher.carbon.macosx_1.1.100.v20110502/eclipse_1406.so
-startup
/Applications/MyEclipse/MyEclipse 10.app/Contents/Profile/myeclipse.app/Contents/MacOS//../../../../../../Common/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.2.0.v20110502.jar
--launcher.overrideVmargs
-install
/Applications/MyEclipse/MyEclipse 10.app/Contents/Profile
-configuration
/Applications/MyEclipse/MyEclipse 10.app/Contents/Profile/configuration
-keyring
/Users/derek/.eclipse_keyring
-showlocation
-vm
/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework


support-tony - Jan 13, 2012 - 09:41 AM
Post subject:
Derek,

You are probably seeing the fall-back version of the HMTL editor. The full visual HTML designer is still experimental under linux based systems. You can get the full visual designer by adding the following line to the myeclipse.ini file (see this FAQ for details on the location of MyEclipse files):
Code:
-Dmac.experimental=true

This is not available in the cocoa installs due to a different windowing framework. We intend to make this available for cocoa installs in due course, but can't give a definite time frame.
dacook - Jan 13, 2012 - 05:48 PM
Post subject:
Hi, Tony

Thank you very much for your help. That is working now.

If you don't mind me saying, that's all a bit fiddly and perhaps it could be explained a bit better for users of MyEclipse on OSX. I.e. it was only be raising this request that as a a user I have found out how to get this feature working (don't use the carbon bold and add this line to the ini file)

I rely quite heavily on the Visual JTML editor myself, and would have been disappointed if I had to revert back to Windows to do the HTML editing. It doesn't take long working with OSX to make Windows seem really clunky!
dacook - Jan 13, 2012 - 05:50 PM
Post subject:
Hi, Tony

Thank you very much for your help. That is working now.

If you don't mind me saying, that's all a bit fiddly and perhaps it could be explained a bit better for users of MyEclipse on OSX. I.e. it was only be raising this request that as a user I have found out how to get this feature working (don't use the carbon build and add this line to the ini file)

I rely quite heavily on the Visual HTML editor myself, and would have been disappointed if I had to revert back to Windows to do the HTML editing. It doesn't take long working with OSX to make Windows seem really clunky!
support-tony - Jan 14, 2012 - 10:52 PM
Post subject:
Derek,

Sorry about the messy solution. I'll raise the issue to see if this can be made more prominent. It is mentioned in the full release notes in the MyEclipse help (MyEclipse Learning Center->Release Notes->MyEclipse 10.0) but perhaps could be made more prominent.

Thanks for getting back to us.
All times are GMT - 6 Hours
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits