MyEclipse Forums
This thread has been locked & this forum has been archived.
Please post new topics to General Development
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
dharvineet
Post subject: cannot drag jpanel into my form!!!!  PostPosted: Aug 25, 2011 - 01:07 PM



Joined: Aug 25, 2011
Posts: 8

I had been using Netbeans...Recently I shifted to MyEclipse..While creating a UI form, I followed all the steps and got the page...However I am unable to drag and drop the swing controls...when i checked my page is not showing source and form mode...Instead it is showing design mode instead of form??
Am I supposed to change any settings?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
dharvineet
Post subject: Re: cannot drag jpanel into my form!!!!  PostPosted: Aug 25, 2011 - 01:22 PM



Joined: Aug 25, 2011
Posts: 8

dharvineet wrote:
I had been using Netbeans...Recently I shifted to MyEclipse..While creating a UI form, I followed all the steps and got the page...However I am unable to drag and drop the swing controls...when i checked my page is not showing source and form mode...Instead it is showing design mode instead of form??
Am I supposed to change any settings?




I am also adding two snapshots...one of the myeclipse installed on my pc and the other of the tutorial...plz notice the differences and help me with the reasons for that...



pic1.gif
 Description:
the pics...
 Filesize:  209.19 KB
 Viewed:  5633 Time(s)

pic1.gif


 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-swapna
Post subject:   PostPosted: Aug 26, 2011 - 05:46 AM



Joined: Nov 11, 2010
Posts: 2491

dharvineet,

Sorry that you are seeing this issue with MyEclipse. I could not replicate the issue at my end.

Can you answer some more questions for me to be able to understand the issue better ?

1) Can you share your Build ID from Help > About MyEclipse Enterprise Workbench > Build Id ? Also share your OS details and version.

2) The tutorial is based on a previous version of MyEclipse. The Form is now renamed to Design and there should be no issue in dragging and dropping the controls to it.

3) From the screenshot your outline view is empty. The outline view has the template details which is selected in the New Matisse Form wizard. Did you select the template when creating the Matisse Form? Take a thorough look at this tutorial : http://www.myeclipseide.com/documentation/quickstarts/m4m/

4) Do you see any errors logged in the .log file which is located at <workspace dir>/.metadata/.log when trying to drag and drop the control in the Design mode? If yes then paste them here.

_________________
Swapna
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
dharvineet
Post subject: The information which you asked for!!!  PostPosted: Aug 26, 2011 - 10:13 AM



Joined: Aug 25, 2011
Posts: 8

support-swapna wrote:
dharvineet,

Sorry that you are seeing this issue with MyEclipse. I could not replicate the issue at my end.

Can you answer some more questions for me to be able to understand the issue better ?

1) Can you share your Build ID from Help > About MyEclipse Enterprise Workbench > Build Id ? Also share your OS details and version.

2) The tutorial is based on a previous version of MyEclipse. The Form is now renamed to Design and there should be no issue in dragging and dropping the controls to it.

3) From the screenshot your outline view is empty. The outline view has the template details which is selected in the New Matisse Form wizard. Did you select the template when creating the Matisse Form? Take a thorough look at this tutorial : http://www.myeclipseide.com/documentation/quickstarts/m4m/

4) Do you see any errors logged in the .log file which is located at <workspace dir>/.metadata/.log when trying to drag and drop the control in the Design mode? If yes then paste them here.




Thanks a lot for replying...


1. the build id is 9.0-20110318..the os is windows 7 x86.
2. I selected the required template but still I am having issues dragging and dropping....same way it was happening earlier also....
3. instead Whenever I drag and drop I get a warning message in Problem view as " The serializable class form1 does not declare form1.java. and upon checking the said warning in the suggested solutions it shows "The serializable class asdf does not declare a static final serialVersionUID field of
type long"

4 no activity has been reported for this case in the log report


Kindly reply at the earliest...thanks a lot in advance...
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-swapna
Post subject:   PostPosted: Aug 26, 2011 - 10:46 AM



Joined: Nov 11, 2010
Posts: 2491

dharvineet ,

1) When you drag and drop, do you see the control dropped into the form?

2) You will see the warning " The serializable class asdf does not declare a static final serialVersionUID field of type long" when you create the Form. JFrame is a java.awt.Component which implements Serializable. So you will need to add a Serial UID to your code. Right click on the warning > Quick Fix and select 'Add Default serial version Id'. This will add the following statement to your code :
private static final long serialVersionUID = 1L;

3) I also suggest you upgrade to the latest MyEclipse 9.1 release. Go to the MyEclipse Configuration Center > Dashboard > Updates Available > MyEclipse Enterprise Edition 9.1. Apply the changes and follow the wizard. Restart the IDE when it prompts to. Switch to a new workspace and check if you still see the issue.

4) Also attach a screenshot of the issue to help me get a visual. Here is an FAQ on how to attach them : http://www.myeclipseide.com/PNphpBB2-viewtopic-t-27029.html

Let me know how this works for you.

_________________
Swapna
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
dharvineet
Post subject: Cant figure it out!!  PostPosted: Aug 26, 2011 - 02:34 PM



Joined: Aug 25, 2011
Posts: 8

support-swapna wrote:
dharvineet ,

1) When you drag and drop, do you see the control dropped into the form?

2) You will see the warning " The serializable class asdf does not declare a static final serialVersionUID field of type long" when you create the Form. JFrame is a java.awt.Component which implements Serializable. So you will need to add a Serial UID to your code. Right click on the warning > Quick Fix and select 'Add Default serial version Id'. This will add the following statement to your code :
private static final long serialVersionUID = 1L;

3) I also suggest you upgrade to the latest MyEclipse 9.1 release. Go to the MyEclipse Configuration Center > Dashboard > Updates Available > MyEclipse Enterprise Edition 9.1. Apply the changes and follow the wizard. Restart the IDE when it prompts to. Switch to a new workspace and check if you still see the issue.

4) Also attach a screenshot of the issue to help me get a visual. Here is an FAQ on how to attach them : http://www.myeclipseide.com/PNphpBB2-viewtopic-t-27029.html





Let me know how this works for you.


Thanks for replying at such short notice.

1) When you drag and drop, do you see the control dropped into the form?
A) No, the control is not getting dropped ..i tried dragging it many times..in the design mode, when i click on panel, or frame , as I drag the pointer which was initially as hand when pointed at the icon suddenly changes to normal arrow shape there by suggesting that it is not getting dragged.

I have also sent the screen shot as attachment



mail.gif
 Description:
The screen shot which you asked for...
 Filesize:  460.5 KB
 Viewed:  5578 Time(s)

mail.gif


 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
dharvineet
Post subject: Re: The information which you asked for!!!  PostPosted: Aug 27, 2011 - 06:05 PM



Joined: Aug 25, 2011
Posts: 8

dharvineet wrote:
support-swapna wrote:
dharvineet,

Sorry that you are seeing this issue with MyEclipse. I could not replicate the issue at my end.

Can you answer some more questions for me to be able to understand the issue better ?

1) Can you share your Build ID from Help > About MyEclipse Enterprise Workbench > Build Id ? Also share your OS details and version.

2) The tutorial is based on a previous version of MyEclipse. The Form is now renamed to Design and there should be no issue in dragging and dropping the controls to it.

3) From the screenshot your outline view is empty. The outline view has the template details which is selected in the New Matisse Form wizard. Did you select the template when creating the Matisse Form? Take a thorough look at this tutorial : http://www.myeclipseide.com/documentation/quickstarts/m4m/

4) Do you see any errors logged in the .log file which is located at <workspace dir>/.metadata/.log when trying to drag and drop the control in the Design mode? If yes then paste them here.




Thanks a lot for replying...


1. the build id is 9.0-20110318..the os is windows 7 x86.
2. I selected the required template but still I am having issues dragging and dropping....same way it was happening earlier also....
3. instead Whenever I drag and drop I get a warning message in Problem view as " The serializable class form1 does not declare form1.java. and upon checking the said warning in the suggested solutions it shows "The serializable class asdf does not declare a static final serialVersionUID field of
type long"

4 no activity has been reported for this case in the log report


Kindly reply at the earliest...thanks a lot in advance...







I also downloaded all the updates as you had mentioned...However I could nt download
Eclipse Extended vs presentation, and other updates as well...I have also put the screen shot of the error and as well as the screenshot of the error log...



pic1.png
 Description:
 Filesize:  450.33 KB
 Viewed:  5561 Time(s)

pic1.png


 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-swapna
Post subject:   PostPosted: Aug 29, 2011 - 09:40 AM



Joined: Nov 11, 2010
Posts: 2491

dharvineet ,

Sorry that you are seeing this issue with MyEclipse.

1) Go to MyEclipse Configuration Center > Software > My Software section.Can you please remove the 'MyEclipse for Spring IDE-Mylyn support' and 'MyEclipse for SpringIDE-AJDT support' ? Right click on the feature and select 'Remove'. Apply the changes and follow the wizard. Now retry updating to MyEclipse 9.1.

2) Can you click on the control on the Matisse palette , bring focus to the Matisse form and click on the form (Like a load and drop instead of a drag and drop)? This should drop the control on to the form.

Let me know how this works for you.

_________________
Swapna
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
dharvineet
Post subject: Thanks  PostPosted: Aug 29, 2011 - 10:57 AM



Joined: Aug 25, 2011
Posts: 8

support-swapna wrote:
dharvineet ,

Sorry that you are seeing this issue with MyEclipse.

1) Go to MyEclipse Configuration Center > Software > My Software section.Can you please remove the 'MyEclipse for Spring IDE-Mylyn support' and 'MyEclipse for SpringIDE-AJDT support' ? Right click on the feature and select 'Remove'. Apply the changes and follow the wizard. Now retry updating to MyEclipse 9.1.

2) Can you click on the control on the Matisse palette , bring focus to the Matisse form and click on the form (Like a load and drop instead of a drag and drop)? This should drop the control on to the form.

Let me know how this works for you.



I reversed all the updates and then used the approach of hold and drop..instead of drag and drop...its working now...thanks a lot :) :)
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-swapna
Post subject:   PostPosted: Aug 29, 2011 - 11:28 AM



Joined: Nov 11, 2010
Posts: 2491

dharvineet ,

Glad that it is working.
Do let us know if you have any other issues.

_________________
Swapna
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 6 Hours
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits