MyEclipse Forums
This thread has been locked & this forum has been archived.
Please post new topics to General Development
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
ggissel
Post subject: Can't Edit Icon Property for a JButon  PostPosted: Oct 21, 2011 - 01:17 AM



Joined: Aug 03, 2010
Posts: 3

I have a form with a button that uses a gif as an icon. I have an icon in the same location as the form. For some reason, the icon is no longer showing up on the button and I can't change the icon selection. I can see a drop down list in the properties and attempt to select gifs or pngs or whatever in the list, but nothing happens when I do.

I have other projects that I can edit this property without any trouble.

I tried making a test class in the problem project to see if I could simply recreate the form and have it be editable, but the test class exhibits the same symptoms.

Any suggestions?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-swapna
Post subject:   PostPosted: Oct 21, 2011 - 07:08 AM



Joined: Nov 11, 2010
Posts: 2499

ggissel ,

Can you please give more details for us to understand the issue better ?

1) Can you share your Build ID from Help > About MyEclipse Enterprise Workbench > Build ID ?

2) Can you also elaborate on the steps you are following for us to replicate the issue at our end ?

3) Do you see the same issue if you create a new project ? Clear the contents of the .log file which is located at <workspace dir>/.metadata/.log , replicate the issue and paste the entire contents of the .log file here.

_________________
Swapna
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
ggissel
Post subject:   PostPosted: Oct 21, 2011 - 04:40 PM



Joined: Aug 03, 2010
Posts: 3

Version and build info:

Version: 9.1
Build id: 9.1-20110701

My exact steps:

Open a Matisse form

Right-click on a jbutton

Select properties from the right-click drop-down list

Navigate to the icon property and select a gif from the icon property drop-down list

Nothing happens

My .log after creating a new project, clearing the log, restarting myeclipse and replicating the steps above in a test project containing a Matisse form & associated java class and a single gif, all in the same package:

!SESSION 2011-10-21 07:33:33.032 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.6.0_13
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86_64, WS=win32, NL=en_US
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86_64

!ENTRY org.eclipse.ui.workbench 4 2 2011-10-21 07:33:39.958
!MESSAGE Problems occurred when invoking code from plug-in: "org.eclipse.ui.workbench".
!STACK 0
java.lang.NullPointerException
at com.genuitec.eclipse.dehory.FormPropertySheetPage$SwingFormPropertySheetControl.setSourceMode(FormPropertySheetPage.java:95)
at com.genuitec.eclipse.dehory.FormPropertySheetPage.setSourceMode(FormPropertySheetPage.java:76)
at com.genuitec.eclipse.dehory.DehoryEditor.widgetSelected(DehoryEditor.java:799)
at com.genuitec.eclipse.dehory.DehoryEditor.selectAndReveal(DehoryEditor.java:834)
at org.eclipse.ui.texteditor.AbstractTextEditor.doSetSelection(AbstractTextEditor.java:2854)
at org.eclipse.jdt.internal.ui.javaeditor.JavaEditor.doSetSelection(JavaEditor.java:3084)
at org.eclipse.ui.texteditor.AbstractTextEditor.doRestoreState(AbstractTextEditor.java:6911)
at org.eclipse.ui.texteditor.AbstractTextEditor$ActivationListener.partOpened(AbstractTextEditor.java:967)
at org.eclipse.ui.internal.PartListenerList$5.run(PartListenerList.java:132)
at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
at org.eclipse.core.runtime.Platform.run(Platform.java:888)
at org.eclipse.ui.internal.PartListenerList.fireEvent(PartListenerList.java:57)
at org.eclipse.ui.internal.PartListenerList.firePartOpened(PartListenerList.java:130)
at org.eclipse.ui.internal.PartService.firePartOpened(PartService.java:276)
at org.eclipse.ui.internal.WWinPartService.pageActivated(WWinPartService.java:176)
at org.eclipse.ui.internal.WWinPartService.pageOpened(WWinPartService.java:217)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchWindow.firePageOpened(WorkbenchWindow.java:1411)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchWindow.access$4(WorkbenchWindow.java:1401)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchWindow$18.runWithException(WorkbenchWindow.java:2224)
at org.eclipse.ui.internal.StartupThreading$StartupRunnable.run(StartupThreading.java:31)
at org.eclipse.swt.widgets.RunnableLock.run(RunnableLock.java:35)
at org.eclipse.swt.widgets.Synchronizer.runAsyncMessages(Synchronizer.java:134)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.runAsyncMessages(Display.java:4041)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3660)
at org.eclipse.ui.application.WorkbenchAdvisor.openWindows(WorkbenchAdvisor.java:803)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench$31.runWithException(Workbench.java:1567)
at org.eclipse.ui.internal.StartupThreading$StartupRunnable.run(StartupThreading.java:31)
at org.eclipse.swt.widgets.RunnableLock.run(RunnableLock.java:35)
at org.eclipse.swt.widgets.Synchronizer.runAsyncMessages(Synchronizer.java:134)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.runAsyncMessages(Display.java:4041)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3660)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runUI(Workbench.java:2548)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.access$4(Workbench.java:2438)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench$7.run(Workbench.java:671)
at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:664)
at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:149)
at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:115)
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:79)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:369)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:179)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:619)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:574)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1407)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1383)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
at com.genuitec.pulse.eclipse.launcher.Main.main(Main.java:110)

!ENTRY org.eclipse.jface 2 0 2011-10-21 07:33:41.113
!MESSAGE Keybinding conflicts occurred. They may interfere with normal accelerator operation.
!SUBENTRY 1 org.eclipse.jface 2 0 2011-10-21 07:33:41.113
!MESSAGE A conflict occurred for SHIFT+DEL:
Binding(SHIFT+DEL,
ParameterizedCommand(Command(org.eclipse.datatools.sqltools.result.removeAllInstances,Remove All Visible Results,
,
Category(org.eclipse.datatools.sqltools.result.category,SQL Results View,null,true),
,
,,true),null),
org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration,
org.eclipse.ui.contexts.window,,,system)
Binding(SHIFT+DEL,
ParameterizedCommand(Command(org.eclipse.ui.edit.cut,Cut,
Cut the selection to the clipboard,
Category(org.eclipse.ui.category.edit,Edit,null,true),
org.eclipse.ui.internal.handlers.WidgetMethodHandler@4deb033c,
,,true),null),
org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration,
org.eclipse.ui.contexts.dialogAndWindow,,,system)
Binding(SHIFT+DEL,
ParameterizedCommand(Command(org.topcased.modeler.deleteModelObject,remove from Model,
Allows the user to delete the selected graph element and its associated model element in a Topcased editor.,
Category(org.eclipse.ui.category.edit,Edit,null,true),
,
,,true),null),
org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration,
org.eclipse.ui.contexts.window,,,system)
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-tony
Post subject:   PostPosted: Oct 24, 2011 - 07:59 AM



Joined: Mar 09, 2011
Posts: 919

ggissel,

Thanks for the information and raising the issue. I've managed to replicate the problem on Windows 7. I've raised a bug report for this.

In the meantime, you can still edit the property, and select your icon, by clicking on the button next to the drop-down list in the properties view (see the highlighted button):

Image

Once your button has an icon, any future changes from the pull-down should register OK.

Please let us know if this works for you.

_________________
Tony
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
ggissel
Post subject:   PostPosted: Oct 24, 2011 - 07:39 PM



Joined: Aug 03, 2010
Posts: 3

That works in the simple test case I constructed, with one button on a jpanel in a test project and package, but in the actual form that I'm working on it doesn't work. I also created a test form in the package and project that I am working in and was unable to get the workaround to work.

It looks like it almost works, because the "..." button becomes highlighted when I click on it. The button remains highlighted after I click it. I waited for a minute to see if it was just a lag, but no luck. I checked to see if the dialog was popping under the main window (which happens sometimes), but again, no luck.

Do you need any particular debugging information or logs?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-tony
Post subject:   PostPosted: Oct 25, 2011 - 07:58 AM



Joined: Mar 09, 2011
Posts: 919

ggissel,

So the workaround doesn't work within this one particular package, but it works in other packages or other projects? Have you tried copying the form to another package/project, just to see if there is something peculiar about the package?

Clear the error log, replicate the error and send us the resulting error log, please. If it seems to be a problem in that one particular package, could you also send us the package that contains the mis-behaving form (in a zip file), if that is possible? If it is just the form, please send that, if you can. You can attach files here or in a PM to me.

_________________
Tony
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 6 Hours
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits