MyEclipse Forums
This thread has been locked & this forum has been archived.
Please post new topics to General Development
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
brgiles
Post subject: MyEclipse 10.1 (and Eclipse Indigo) hang during startup etc  PostPosted: Apr 25, 2012 - 04:52 PM
Veteran Member
Veteran Member


Joined: Jun 05, 2008
Posts: 22

I've used MyEclipse for years with no more problems than usual. At my new job I, and to a lesser extent other coworkers) have had problems with eclipse hanging during startup or svn operations. I switched to MyEclipse (using one of my personal licenses) hoping it was a bad plugin mix and that helped for a while but I'm currently stuck again.

I've seen hang it in two places. First is during some SVN operations. In the most recent case I had done a sync, edited a file and the app hanged after I hit 'mark as merged'. I've seen it happen under indigo after a 'refresh' after using a command line svn client. In these cases the system first says it's busy but if I put the task into the background most other actions will result in a 'waiting on background process' dialog box and the app eventually grays out. I can't kill it - the only way to kill the process is via the task manager. The system then hangs in 'refreshing workspace' when I restart myeclipse. It sometime "only" takes an hour to get back on its feet but I've seen it stuck the next morning, or even after the weekend. In those cases the only option is nuking the workspace and rebuilding it but that only solves the problems for a few days.

There may be other triggers but I can't say that with any certainty. It definitely doesn't hang with all SVN activity and it seems to be random. This is a fairly small project.

VisualVM says that MyEclipse has loaded 16000 classes or so and then classes are loaded very slowly. CPU utilitization stays at around 12%. This continues even if I hit the 'perform gc' button. Heap size is 1 GB, PermGen size is 112MB, both well within configuration.

This is a windows 7 system with 12 GB of memory.

------------------------------------------------

The eclipse.ini file is

-startup
plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.2.0.v20110502.jar
--launcher.library
plugins/org.eclipse.equinox.launcher.win32.win32.x86_64_1.1.100.v20110502
-product
org.eclipse.epp.package.jee.product
--launcher.defaultAction
openFile
--launcher.XXMaxPermSize
1500m
-showsplash
org.eclipse.platform
--launcher.XXMaxPermSize
1500m
--launcher.defaultAction
openFile
-vm
C:/Program Files/Java/jdk1.6.0_31/bin/javaw.exe
-vmargs
-Dosgi.requiredJavaVersion=1.5
-Xms1000m
-Xmx3000m
-XX:PermSize=200m
-XX:MaxPermSize=400m
-XX:ReservedCodeCacheSize=100m
-Dcom.sun.management.jmxremote

------------------------------------------------

The .log file contains

!SESSION 2012-04-25 09:24:38.578 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.6.0_13
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86_64, WS=win32, NL=en_US
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86_64

!ENTRY org.eclipse.core.resources 2 10035 2012-04-25 09:24:48.195
!MESSAGE The workspace exited with unsaved changes in the previous session; refreshing workspace to recover changes.

!ENTRY org.eclipse.jface 2 0 2012-04-25 09:24:55.304
!MESSAGE Keybinding conflicts occurred. They may interfere with normal accelerator operation.
!SUBENTRY 1 org.eclipse.jface 2 0 2012-04-25 09:24:55.304
!MESSAGE A conflict occurred for CTRL+F9:
Binding(CTRL+F9,
ParameterizedCommand(Command(org.eclipse.mylyn.tasks.ui.command.activateTask,Activate Task,
,
Category(org.eclipse.ui.category.navigate,Navigate,null,true),
,
,,true),null),
org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration,
org.eclipse.ui.contexts.window,,,system)
Binding(CTRL+F9,
ParameterizedCommand(Command(RunSQLAction,Run SQL,
Run SQL,
Category(org.eclipse.ui.category.edit,Edit,null,true),
,
,,true),null),
org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration,
org.eclipse.ui.contexts.window,,,system)

------------------------------------------------

The console log contains:

Apr 25, 2012 9:24:57 AM com.genuitec.pulse2.client.launcher.ui.LauncherUIActivator start
INFO: Installed profile with ID (rmb-3464783) started
Apr 25, 2012 9:24:57 AM com.genuitec.pulse2.client.launcher.ui.LauncherUIActivator logVersion
INFO: Pulse Infrastructure version 4.2.0.v201201200010
Apr 25, 2012 9:24:57 AM com.genuitec.pulse2.client.launcher.ui.LauncherUIActivator logVersion
INFO: Pulse Target Config version 4.2.0.v201201111650
Apr 25, 2012 9:24:57 AM com.genuitec.pulse.client.common.fileutil.LibraryLoader loadLibrary
INFO: Preparing to load jshortcut from bundle com.genuitec.pulse.client.common.shortcut
Apr 25, 2012 9:24:57 AM com.genuitec.pulse.client.common.fileutil.LibraryLoader loadLibrary
INFO: Located concrete library jshortcut_3213 from bundle com.genuitec.pulse.client.common.shortcut for pattern jshortcut*.dll
Apr 25, 2012 9:24:57 AM com.genuitec.pulse.client.common.fileutil.LibraryLoader loadLibrary
INFO: Loaded required library jshortcut_3213 from bundle com.genuitec.pulse.client.common.shortcut
Apr 25, 2012 9:24:57 AM com.genuitec.pulse.client.common.fileutil.LibraryLoader loadLibrary


------------------------------------------------

I am using the 1.8 SVN client since we have a 1.7 SVN server. I also have the Ivy DE(?) and 'libcontainer' plugins. I have uninstalled support for the web containers we don't use.

------------------------------------------------

P.S., to state the obvious I've tried reinstalling and I've tried running with the -clean option.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-swapna
Post subject:   PostPosted: Apr 26, 2012 - 09:24 AM



Joined: Nov 11, 2010
Posts: 2491

brgiles ,

Sorry that you are seeing this issue.

1. Can you tell us which SVN plugin are you working with ?

2. I am afraid this an issue with the SVN plug-in you are using. Please check this thread about a hangup issue raised in subclipse 1.8:
http://subclipse.tigris.org/issues/show_bug.cgi?id=1402

3. If you are working with Subclipse, please switch to subversive as a workaround. I suggest you cross post to relevant forums for better support on this issue.

Hope this helps.

_________________
Swapna
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 6 Hours
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits