MyEclipse Forums
This thread has been locked & this forum has been archived.
Please post new topics to Java EE Development (EJB, JSP, Struts, XDoclet, etc.)
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
support-snpe
Post subject:   PostPosted: Oct 12, 2006 - 08:29 PM
Moderator
Moderator


Joined: Feb 03, 2006
Posts: 1117

Travis,

MyEclipse has preferences which you decide deployments user libraries ('con').It is default on, but if you upgrade from older workspace you can have off.

Check next :

- right click on project and choose Properties
- expand MyEclipse>Web
- choose tab 'Deployment'
- check all checkbox in 'Libraries deployment Policies'

check that your project has not errors (special build path errors)

Regards,
Peco
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
prescott.travis
Post subject:   PostPosted: Oct 13, 2006 - 03:27 AM



Joined: Oct 03, 2006
Posts: 51

Peco,
*That* is what I needed. I would have expected that to be the default but I'm glad you pointed that out to me. I really appreciate all of your help!
Travis
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-snpe
Post subject:   PostPosted: Oct 13, 2006 - 03:37 AM
Moderator
Moderator


Joined: Feb 03, 2006
Posts: 1117

Travis,

You are welcome.I'm glad for your success

'Libraries deployment' options are default, but it was off in older MyEclipse and you upgrade old workspace (or old project)

Regards,

Peco
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
gefwhy@gmail.com
Post subject:   PostPosted: Oct 13, 2006 - 05:04 PM
Registered Member
Registered Member


Joined: Sep 28, 2006
Posts: 8

support-rkalla wrote:
qefwhy,
Was this issue resolved?


rkalla,
I'm sorry to have not responded for so long. I checked the size of the DTD file and it is the size you specified. My issue is still not resolved. I have completely reinstalled Eclipse and then MyEclipse. I haven't added any other plugins at all. I've generated a new project using just the MyEclipse hibernate tools and a very simple MySQL database (2 tables with 2 or 3 fields each). I'm still getting the same error. Is there anything else we can do? Thanks.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-snpe
Post subject:   PostPosted: Oct 13, 2006 - 06:04 PM
Moderator
Moderator


Joined: Feb 03, 2006
Posts: 1117

qefwhy,

When you reinstall eclipse and MyEclipse have you use old workspace again ?

Please, can you send your project to mailto:support@myeclipseide.com with subject ATTN : support-snpe

Best
Peco
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
gefwhy@gmail.com
Post subject:   PostPosted: Oct 13, 2006 - 08:59 PM
Registered Member
Registered Member


Joined: Sep 28, 2006
Posts: 8

I tried it with the old workspace and also a completely new one as well. Same results. I'll email the project now.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-snpe
Post subject:   PostPosted: Oct 14, 2006 - 12:25 AM
Moderator
Moderator


Joined: Feb 03, 2006
Posts: 1117

qefwhy,

I have tried your case and it works, but I can imagine 2 scenarios :

1) you haven't permission for reading files in
<MyEclipse_Home>/eclipse/plugins/com.genuitec.eclipse.j2eedt.core_5.0.0/catalog-dtd/hibernate-configuration.dtd

In this case MyEclipse will try connect to internet and if you are disconnected you will got 'org.dom4j.DocumentException: Connection timed out: connect Nested exception: Connection timed out: connect '

If you are connected to internet this is not your problem

2) your hibernate-configuration-3.0.dtd from point 1) is wrong (contents some trash - it is enough one character on start of file)

You will got exactly your case from post 5 :

'Error on line 1 of document http://hibernate.sourceforge.net/hibernate-configuration-3.0.dtd : The markup declarations contained or pointed to by the document type declaration must be well-formed. Nested exception: The markup declarations contained or pointed to by the document type declaration must be well-formed. '

I am not sure how is it possible, but your unpack sotware is not good, maybe.

what is your OS and please send me your
<MyEclipse_Home>/eclipse/plugins/com.genuitec.eclipse.j2eedt.core_5.0.0/catalog-dtd/hibernate-configuration.dtd

Thanks
Peco
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
gefwhy@gmail.com
Post subject:   PostPosted: Oct 14, 2006 - 02:46 AM
Registered Member
Registered Member


Joined: Sep 28, 2006
Posts: 8

I'm using windows XP SP2. I'll send the file out to you. I'm not sure what you mean by my unpack software is not good, I used your installer to install MyEclipse. I do have a good internet connection. I purposely tried disabling it to see if it read the version on the hard drive and it gave me the error that it couldn't connect to the internet. It never read the file on disk. When I first had this problem I compared the one on the disk to the one on the internet and they matched. Also, if it's reading the version from the internet and saying it's bad then the version on the hard drive has nothing to do with the error I'm getting. I'm pretty sure the one on the internet isn't bad so the problem has to lie elsewhere.
Thanks again.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-snpe
Post subject:   PostPosted: Oct 14, 2006 - 05:22 PM
Moderator
Moderator


Joined: Feb 03, 2006
Posts: 1117

Quote:
I'm not sure what you mean by my unpack software is not good


zip on Windows XP is not reliable, but it is not problem if you check that files in <MyEclipse_Home>/eclipse/plugins/com.genuitec.eclipse.j2eedt.core_5.0.0/catalog-dtd/ are correct (same like on internet)

Please, send me configuration details: MyEclipse>Installation Summary>Installation details and Help>About>Configuration details

Check if you have some libraries in JDK endorsed directory (default is JDK_HOME/lib/endorsed; check JDK_HOME/jre/lib/ext too)

Best
Peco
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-snpe
Post subject:   PostPosted: Oct 17, 2006 - 02:06 AM
Moderator
Moderator


Joined: Feb 03, 2006
Posts: 1117

gefwhy,

I have seen you hibernate-configuration-3.0.dtd and it is correct

Please check 'libraries in JDK_HOME/lib/endorsed and JDK_HOME/jre/lib/ext - have you some jars in this directory ?
Check double if it JDK which you use for starting eclipse.

Have you some locale settings (-nl or -Duser.language options in starting eclipse; or non-english windows) ?

Thanks
Peco
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bobskinner
Post subject:   PostPosted: Oct 18, 2006 - 07:01 PM
Registered Member
Registered Member


Joined: Oct 18, 2006
Posts: 5

Hi

I'm trying the MyEclipse Hibernate Quickstart (the 12 October version), with the only change being that I point it at the Oracle db on our network. I already had the MyEclipse Database Explorer set up and it seems to display all the schemas and tables etc.

When I reach Step 6 and try to open the HQL editor I get this:

"A configuration object could not be built, autocomplete and dynamic query translation will be unavailable. Queries cannot be executed.
Reason:
Could not parse configuration:
C:\eclipse\workspace\HDemo3\src\hibernate.cfg.xml"

That's the correct path.

I've got Eclipse 3.2.0, MyEclipse 5.0, M2
Windows 2000
Java 1.4.2_10
On a network that's not on the internet
No plugins but MyEclipse

hibernate.cfg.xml (I've substituted "xxx" in 2 places):

<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<!DOCTYPE hibernate-configuration PUBLIC
"-//Hibernate/Hibernate Configuration DTD 3.0//EN"
"http://hibernate.sourceforge.net/hibernate-configuration-3.0.dtd">

<!-- Generated by MyEclipse Hibernate Tools. -->
<hibernate-configuration>

<session-factory>
<property name="connection.username">sortdb</property>
<property name="connection.url">
jdbc:oracle:thin:@xxx:1521:xxx
</property>
<property name="dialect">
org.hibernate.dialect.OracleDialect
</property>
<property name="myeclipse.connection.profile">sortdb</property>
<property name="connection.driver_class">
oracle.jdbc.driver.OracleDriver
</property>
<!-- <property name="max_fetch_depth">1</property> -->
<mapping resource="com/induscorp/rskinner/Orglocn.hbm.xml" />

</session-factory>

+</hibernate-configuration>

A colleague with the same setup has gotten the same result.

Thanks for your help; this has been an interesting thread.

Bob Skinner
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
support-snpe
Post subject:   PostPosted: Oct 18, 2006 - 07:34 PM
Moderator
Moderator


Joined: Feb 03, 2006
Posts: 1117

Bob,

There are a few problems with searching for hibernate dtd :

- another plugin which adds some xml parser
- wrong contribution in xml catalog
- adding some xml parser in jdk endorsed directroy

We have discovered yet another problem : if you install MyEclipse in a directory with space (or some other non-URI character) you will have problem
I suppose that it is your problem and please send your Myeclipse's install path

We will fix all known issues with hibernate xml parsing in the version 5.0.3

Sorry for the inconvenience caused

Best
Peco
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
bobskinner
Post subject:   PostPosted: Oct 18, 2006 - 09:16 PM
Registered Member
Registered Member


Joined: Oct 18, 2006
Posts: 5

Peco

I uninstalled and reinstalled, and you were right about the space in the directory name.

Thanks.

Bob Skinner
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
heypig
Post subject:   PostPosted: Sep 27, 2008 - 05:28 PM



Joined: Sep 27, 2008
Posts: 1

I met the same situation,luckily,I had work out the problem

1.open the project root folder in your workspace
2,open a file named ".myhibernatedata"
3.make sure "configFile=/[Your Project Name]/src/....../hibernate.cfg.xml"
4,save. everything may be ok.

hope it could help you~
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
KrishnanGanesan
Post subject:   PostPosted: Feb 02, 2009 - 12:00 PM



Joined: Feb 02, 2009
Posts: 2

My configuration is all perfect... Help me please anyone

zhangxin69
I was getting the same hibernate problem.
unable to create session factory for this configuration
my hql editor cannot dynamically generate queries


did u get a solution to it ??
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 6 Hours
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits