MyEclipse Forums
This thread has been locked & this forum has been archived.
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
support-rkalla
Post subject: [Troubleshoot] Start page won't open on Linux  PostPosted: Sep 25, 2009 - 07:00 AM
Registered Member
Registered Member


Joined: Jan 06, 2004
Posts: 23818

Some users on different distributions of Linux, both 32-bit and 64-bit, have reported problems getting the MyEclipse Start Page to load on startup. After further investigation we found on *some* systems it was due to a conflict between the version of XUL Runner that we shipped in MyEclipse versus the one that was installed on the local systems.

We found in most cases with modern Linux distributions that were fully updated, setting the MOZILLA_FIVE_HOME and LD_LIBRARY_PATH environment variables to point at the system's XUL Runner libraries (preferably version 1.9.x for MyEclipse 7.x or 8.x) the MyEclipse start page would begin working without issue.

To get started, make sure that the newest 1.9.x version of XUL Runner is installed, on Ubuntu you can install the xulrunner-1.9 package for this.

Once it's installed, you can setup the two environment variables from a script used to launch MyEclipse like so:
Code:

#!/bin/bash

export MOZILLA_FIVE_HOME=/usr/lib/xulrunner
export LD_LIBRARY_PATH=$MOZILLA_FIVE_HOME:$LD_LIBRARY_PATH

/path/to/myeclipse/install/dir/myeclipse


This will allow the MyEclipse IDE to find and use the XUL Runner binary that is built for your particular platform.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 6 Hours
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits