MyEclipse Forums
This thread has been locked & this forum has been archived.
Please post new topics to General Development
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
skolson
Post subject: MyEclipse 8.6 and Jax-ws 2.2.1  PostPosted: Aug 17, 2010 - 09:12 PM
Veteran Member
Veteran Member


Joined: Oct 23, 2004
Posts: 35

I have a small problem - We have some projects using jax-ws2.2.1 downloaded from the normal site. Since this is a little newer than the support that comes with MyEclipse, we see a spurious compile error on source generated by the 2.2.1 version of WSIMPORT.

Is there a way to get MyEclipse 8.6 to use jax-ws 2.2.1 for the inline compiles? If not, is 2.2.1 scheduled for the next release by any chance?

The source itself that wsimport generates is fine, as ANT scripts will build it just fine as long as the wsimport task has the xendorsed="true" tag specified. The default JRE (1.6.0_21) has the updated jaxb-api.jar and jaxws-api.jar in lib/ext, as does the jre inside the JDK. But in eclipse, the generated service classes for each service referenced has a syntax error about a missing constructor definition. So something that myeclipse is using for the real-time inside-the-ide compiles is still using old jax-ws stuff.

I know the JRE insdie eclipse is older. 1.6.0_21 (with the updated stuff in lib/ext) is marked as the JRE for the project in question, but that doesn't seem to help the problem. Inline compiles still don't seem to use the jaxws-api.jar that has the new stuff needed.

This is definitely a low priority - it doesn't stop me from debugging under Tomcat, or from doing deploys, so the only minor annoyance is the false syntax error messages in the Errors window, and the red Xs in the package explorer window.

In case it's useful, the errors all look like this one:

"The constructor Service(URL, QName, WebServiceFeature[]) is undefined"

3 of these happen on each generated @WebServiceClient class. I believe this constructor signature is new with Jax-ws 2.2.0.

Thanks in advance for any help/info...
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-shalini
Post subject: RE: MyEclipse 8.6 and Jax-ws 2.2.1  PostPosted: Aug 18, 2010 - 05:29 AM
Registered Member
Registered Member


Joined: May 18, 2009
Posts: 1532

skolson,
Can you try updating the libraries provided by MyEclipse? Go to Window > Preferences > MyEclipse > Project Capabilities > Web-Services > JAX-WS. Here you can choose either API Libraries or Runtime Libraries and add the new Jar files.
Please note that any changes made to the libraries here will effect all the projects using those libraries.
Let me know how that works for you.

_________________
Shalini
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
skolson
Post subject:   PostPosted: Aug 18, 2010 - 02:08 PM
Veteran Member
Veteran Member


Joined: Oct 23, 2004
Posts: 35

Thanks - I looked and there are two jars in there that don't look like they come from the jax-ws project (maybe xfire?). But the classes inside look like they are the same endorsed packages as the spec ones. The names are webservices-api.jar and webservices-extra-api.jar. So I'm guessing I should remove these, and replace them with the jax-ws project (Metro) ones, is that correct? The API endorsed jars from the jax-ws project are jaxb-api.jar and jaxws-api.jar.

The above takes care of the API jars, but it looks like there is also a pair of runtime jars, which should probably also match. To save me some looking, do you know what the jax-ws equivalent jars are for runtime? I'm sure at least one of the is jaxws-rt.jar, but am unsure of any others. The two names in the current stuff are webservices-extra.jar and webservices-extra.jar.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
skolson
Post subject:   PostPosted: Aug 18, 2010 - 03:50 PM
Veteran Member
Veteran Member


Joined: Oct 23, 2004
Posts: 35

OOPS! I tried the above, and it didn't help, but I realized when i tried it I was on one of our older images that was still on MyEclipse 7.5. So keep that in mind about the second post (from today). The problem happens on both versions, but I haven't tried the above fix on an 8.6 install yet.

FYI on 7.5 I tried the above change and it didn't help. I then did a clean, no help. Just for paranoia's sake, I then tried cycling eclipse, no help. Same spurious syntax error.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-shalini
Post subject:   PostPosted: Aug 19, 2010 - 12:39 PM
Registered Member
Registered Member


Joined: May 18, 2009
Posts: 1532

skolson,
I shall escalate this issue to the dev team member.
They will get back to you on this

_________________
Shalini
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
agthomas
Post subject: MyEclipse 8.6 and Jax-ws 2.2.1  PostPosted: Nov 09, 2010 - 05:40 AM
Registered Member
Registered Member


Joined: Jul 10, 2006
Posts: 2

I have the same issue.
(How to use jax-ws 2.2.1 with MyEclipse 8.6)
If this is addressed please share.

Thanks
THomas
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
moilejter
Post subject: Re: MyEclipse 8.6 and Jax-ws 2.2.1  PostPosted: Sep 16, 2011 - 09:55 PM
Registered Member
Registered Member


Joined: Feb 19, 2009
Posts: 12

Hi!

I just ran into this issue, myself. Is there a recommended way to proceed?
(It would be great if, when such an issue is addressed, the answer were to be posted here - in addition to emailing the original poster...)

Thank you!

Moises
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
support-swapna
Post subject:   PostPosted: Sep 20, 2011 - 05:19 AM



Joined: Nov 11, 2010
Posts: 2499

moilejter ,

Sorry for the delay. I have escalated this one to a dev team member. They will get back to you.

Sorry for the inconvenience caused.

_________________
Swapna
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Support-Brian
Post subject:   PostPosted: Sep 20, 2011 - 01:06 PM
Moderator
Moderator


Joined: Aug 21, 2004
Posts: 2585

Moises,

Official support for JAX-WS 2.1 has been pushed to the 10.1 release.

In the interim, to libraries to be replaced are at Window > Preferences > MyEclipse > Project Capabilities > Web Services > JAX-WS.

These are libraries directly from the JAX-WS reference implementation (you might notice XFire in the path but that is only the name of the bundle housing the libraries, ignore it).

If you could update these libraries with the latest versions and please let me know exactly what is going wrong with your environment, I can help further. If you see any errors in the problems view, please paste them here.

_________________
Brian
MyEclipse Support
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 6 Hours
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2004 The PNphpBB Group
Credits