Post new topic   Reply to topic
Author Message
dsmalley
Registered Member
Registered Member
Joined: Sep 20, 2005
Posts: 15

I have an incredibly frustrating problem. I have workspace with several spring capabilities enabled projects in them. I have been building them in the IDE for a couple months, no problems. Suddenly this morning, they all generate the following error:

cvc-elt.1: Cannot find the declaration of element 'beans'.

Huh? Eventually I created a new Java project in a new, empty workspace, and enabled spring capabilities, and let MyEclipse generate a new, empty applicationContext.xml file for me, which looks like this:

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<beans
   xmlns="http://www.springframework.org/schema/beans"
   xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
   xmlns:p="http://www.springframework.org/schema/p"
   xsi:schemaLocation="http://www.springframework.org/schema/beans http://www.springframework.org/schema/beans/spring-beans-3.0.xsd">

</beans>


Exact same problem. If I change "3.0.xsd" to "2.5.xsd", the problem goes away, but I am using Spring 3, not 2.5. I have tried everything I could think of, including completely uninstalling and re-installing MyEclipse. No difference. I have checked and the schemas exist in:

AppData\Local\MyEclipse for Spring\MyEclipse for Spring 10\configuration\org.eclipse.osgi\bundles\.cp\catalog-xsd

I have tried to force the "beans" namespace to use the 3.0 schemas in MyEclipse Preferences,Project Capabilities,Spring. Just nothing works. Yet this was all working for months in the same installation on the same computer. My license is valid until March 2013, and MyEclipse recognizes it as such (no idea why that would matter).

This is a clean install of 10.1. What do I do now?

Dave
 
 View user's profile Send private message Send e-mail  
Reply with quote Back to top
dsmalley
Registered Member
Registered Member
Joined: Sep 20, 2005
Posts: 15

And just as suddenly, this afternoon, it works again. I hate problems like this. I made no changes to either source or configuration since it was faiing this morning.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail  
Reply with quote Back to top
All times are GMT - 6 Hours
Post new topic   Reply to topic
® 2014 - Genuitec, LLC.